Clientconfiguratie voor Premium e-mail

Plesk Premium Email is compatibel met verschillende desktop- en mobiele clients.

MacOS-clients

Om uw native MacOS-clients te verbinden, gebruikt u de systeemvoorkeursinstellingen "Internetaccounts" om de volgende accounts toe te voegen:

IMAP

1. Selecteer Mail onder Ander account toevoegen...
  2. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in
  3. Voeg uw domein toe als inkomende en uitgaande server (bijv. example.com)
  4. Deselecteer notities

CalDAV

1. Selecteer CalDAV onder Ander account toevoegen...
  2. Selecteer Automatisch en voer uw e-mailadres (bijv. gebruiker@voorbeeld.com) en wachtwoord in.

KaartDAV

1. Selecteer CardDAV onder Andere account toevoegen… "
  2. Selecteer Automatisch en voer uw e-mailadres (bijv. gebruiker@voorbeeld.com) en wachtwoord in.

Windows 10 Mail

1. Selecteer Account toevoegen
  2. Selecteer Geavanceerde instellingen
  3. Selecteer Exchange Active Sync
  4. Vul uw gegevens in:
    • Uw gebruikersnaam is hetzelfde als het e-mailadres
    • Gebruik als domein het domeingedeelte van uw e-mailadres
    • Gebruik als server het domeingedeelte van uw e-mailadres
    • SSL inschakelen

Meer opties voor Windows 10 mail via Office Exchange 365

Outlook 365

1. Klik op de Start- knop en typ "configuratiescherm" in de onderste zoekregel. Dit opent het Configuratiescherm
  2. Selecteer gebruikersaccounts
  3. Als u Mail (Microsoft Outlook 2016) (32-bits) selecteert , wordt het venster Configuratie e-mailaccount geopend.
  4. Selecteer E-mailaccounts (E-mailaccounts en mappen instellen)
  5. Selecteer Nieuw om een ​​nieuw account toe te voegen aan de lijst met bestaande accounts.
  6. Selecteer Handmatige installatie of extra servertypen . Kies [Volgende>]
  7. Selecteer om verbinding te maken via Exchange ActiveSync . Kies [Volgende>]
  8. Vul nu uw gegevens in:
    • Uw gebruikersnaam is hetzelfde als het e-mailadres
    • Gebruik als e-mailserver het domeingedeelte van uw e-mailadres

Thunderbird

1. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op doorgaan
  2. Selecteer handmatige configuratie en wijzig uw gegevens:
    • Gebruik example.com als hostnaam voor inkomende en uitgaande server
    • Gebruik voor inkomend SSL via poort 993 en normaal wachtwoord
    • Voor uitgaand gebruik SSL via poort 465 en normaal wachtwoord
    • Gebruik uw volledige e-mailadres advertentie gebruikersnaam voor inkomende en uitgaande

CalDAV

1. Log in op webmail en selecteer Agenda-URL weergeven in het menu.
  2. Kopieer de tweede url voor lees- en schrijftoegang tot de agenda.
  3. Selecteer Nieuwe agenda in Lightning, selecteer Op het netwerk als locatie en plak de vorige url terwijl u de CalDAV-indeling selecteert

Android

Gebruik het Exchange-account met de standaard Android-applicaties. Het enige wat je nodig hebt is je e-mailadres en wachtwoord.

Mocht u andere applicaties willen gebruiken, raadpleeg dan de generieke instellingen hieronder.

Algemene instellingen

Zolang uw clienttoepassing aan de normen voldoet, kan deze worden gebruikt om verbinding te maken met Plesk Premium Mail. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende protocollen die we ondersteunen samen met de instellingen die u in uw client moet invoeren.

IMAP-instellingen

• Inkomende server (IMAP): voorbeeld.com
  • Poort/Beveiliging: 993 + TLS
  • Authenticatie: gecodeerd wachtwoord
  • Gebruikersnaam: gebruiker@voorbeeld.com
  •

Gebruik hier uw volledige en primaire e-mailadres als gebruikersnaam.

SMTP-instellingen

• Uitgaande server (SMTP): voorbeeld.com
  • Poort/Beveiliging: 465 + TLS
  • Authenticatie: gecodeerd wachtwoord
  • Gebruikersnaam: gebruiker@voorbeeld.com

Gebruik hier uw volledige en primaire e-mailadres als gebruikersnaam.

CardDAV- en CalDAV-instellingen

Wijs uw CalDAV- en CardDAV- client naar deze adressen:

Voor CalDAV: https://example.com of als dat niet werkt: https://webmail.example.com/iRony/calendars/user%40example.com

Voor CardDAV: https://example.com of als dat niet werkt: https://webmail.example.com/iRony/addressbooks/user%40example.com

Als u het alternatieve adres gebruikt, zorg er dan voor dat u het laatste deel ( gebruiker@example.com en domein) vervangt door uw werkelijke gebruikersnaam of schakel over naar een client die automatisch de juiste adressen kan vinden op basis van het korte adres

ActiveSync/Exchange

Plesk Premium Mail ondersteunt ook het eigen ActiveSync-protocol (vaak aangeduid als Exchange in clients). Om uw client via dit protocol te verbinden, gebruikt u het volgende serveradres:

example.com