Kennisbank

Ruby-versies beheren via de CLI

Als u toegang tot uw Plesk-server via SSH hebt, dan kunt u Ruby-versies beheren via de opdrachtregel. De opdrachten moeten worden uitgevoerd vanuit de hoofdmap van de applicatie, dat is /var/www/vhosts/<domein_naam>/<naam_van_applicatie>, waarbij <domein_naam> staat voor de domeinnaam van de website en <naam_van_applicatie> voor de naam van de Ruby-applicatie.

Plesk probeert de geselecteerde Ruby-versie voor de applicatie gesynchroniseerd te houden. Geef de volgende opdracht op om de huidige versie van Ruby te controleren:

ruby -v

U kunt ook het hulpprogramma voor de opdrachtregel  rbenv  gebruiken voor het beheer van Ruby-versies. Zie voor details https://github.com/rbenv/rbenv#command-reference).