Het wordt een steeds bekender ding, het investeren in Bitcoins. Na een grote stijging in de waarde van bitcoins, zijn veel mensen zich er in gaan verdiepen. Maar wat zijn Bitcoins nou eigenlijk, en waarom moet jij er in investeren? Data1 legt het je uit.

 

Wat zijn Bitcoins?

De Bitcoin is het nieuwe online-valuta van de toekomst. Bitcoin is elektronisch geld waarmee je zonder tussenkomst van een financiële instellingen (denk aan een bank) geld naar iemand kan sturen, of diensten kan betalen. Je kan er goederen of diensten mee kopen, of ze onderling uitwisselen. We noemen de Bitcoin ook wel het vernieuwde cryptovaluta, of de nieuwe cryptomunt. Bitcoins kan je niet in je portemonnee hebben, maar heb je op een online rekening.

 

Waarom zal ik het gebruiken?

  • Het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Het betalen met Bitcoin is veiliger dan contante, pin of creditcard betalingen.
  • Bitcoin kent geen landsgrenzen. Om in het buitenland te kunnen betalen met Bitcoin hoef je deze niet eerst om te wisselen.
  • Snelle internationele transacties. Binnen een paar minuten maak je, je Bitcoin geld al over naar personen of bedrijven. Het maakt niet uit waar deze zich bevinden.
  • Verhoogde privacy. Een Bitcoin transactie kan je geheel anoniem doen.
  • Veilig betalen. Met Bitcoin kan je direct betalen zonder dat je persoonlijke gegevens hoeft af te geven. Bij online betalingen verhoogt dit je veiligheid aangezien niet verstrekte gegevens niet misbruikt kunnen worden.

 

Wat zijn de nadelen?

  • De laatste tijd is de Bitcoin in waarde veel gestegen. Hierdoor is het lastiger deze aan te schaffen.
  • De koers is erg wisselvallig, hierdoor is de waarde van je geld niet zeker en altijd het zelfde.

 

Hoe wordt de waarde van de Bitcoin prijs bepaald?

De prijs van Bitcoin wordt niet door een centrale instantie bepaald. Bitcoins worden op verschillende plekken verkocht en verhandelend en iedere plek heeft zijn eigen in en verkoopprijs. Er is wel een gemiddelde koerst, die verkregen wordt door het gemiddelde te nemen van alle "exchanges" en wisselkantoren. Deze kan je op o.a. bitcoinspot.nl terugvinden.

 

Waar kan ik Bitcoins halen?

Er zijn online veel verschillende bedrijven waar je, Bitcoins kan kopen. Per bedrijf verschilt de prijs vaak, en niet elk bedrijf is even betrouwbaar. Wij raden btcdirect.eu aan. Zij bieden je altijd goede ondersteuning en begeleiding aan. Van investering tot het uitgeven.

 

Kan ik bij Data1 ook betalen met Bitcoin?

Het is momenteel nog niet mogelijk om bij Data1 te betalen met Bitcoin. Wij zijn hier uiteraard druk mee bezig, en verwachten eind Juli 2018 deze betaalmethode te kunnen aanbieden.

 

 

 


dinsdag, januari 23, 2018

« Terug